Västmanlandin metsäpaloVästmanlandin tulipalo oli metsäpalo, joka alkoi kesällä 2014 Surahammarin kunnassa, Ruotsissa. Tuli tuhosi 13 800 hehtaarin kokoisen alueen sekä poltti tai vaurioitti 25 rakennusta. Pelastustoimet lopetettiin virallisesti 11. syyskuuta, mutta Västmanlandin lääninhallituksella oli vielä kokonaan toisenlainen ongelma ratkaistavanaan: kaiken käytetyn materiaalin puhdistaminen. Sammutustöissä oli 2 300 ihmistä auttamassa, lentokoneet pudottivat 10 miljoonaan litraa, ja käytössä oli jopa 900 kilometriä paloletkuja. Sammutustöiden jälkeen letkut olivat noen, sammutusvaahdon ja vaarallisten jätteiden peitossa. Lääninhallitus vuokrasi Hose Masterin, joka kolmen ja puolen kuukauden aikana yhtä kyytiä pesi, paineisti, kuivasi ja kelasi letkuja, jotta letkuvarasto saatiin kunnostettua mahdollisimman nopeasti.

Kolmessa ja puolessa kuukaudessa Hose Master teki sen, mihin vanhalla teknologialla olisi mennyt kokonainen vuosi. ”Meille oli äärimmäisen tärkeää, että käytössämme oli niin tehokas kone kuin Hose Master. Emme olisi pystyneet tähän käyttämällä vanhaa teknologiaa”, sanoo Magnus Anderson Västmanlandin lääninhallituksesta.

Letkuvaraston kunnostus oli Allgotech-yhtiölle korvaamattoman arvokas näytönpaikka. He pystyivät osoittamaan, että heidän koneensa toimi hyvin erittäin paineistetussa tilanteessa, ja he pystyivät samaan aikaan palvelemaan ja koko ajan vastaamaan kaikkiin kysymyksiin. ”Se oli meille suuri testi, miten Hose Master toimii niin tehokkaasti”, sanoo Erik Ahlén, Allgotech. ”Olosuhteet olivat epätavalliset ja äärimmäisen haastavat, mutta me selvisimme. Teimme yhteistyötä lääninhallituksen kanssa, jotta prosessista saatiin mahdollisimman tehokas, ja letkuvaraston kunnostus voitiin tehdä nopeammin.”