Paloasemalla


“Nyt meillä on enemmän aikaa panostaa tärkeämpiin asioihin.”

Ruotsin Pelastuspalvelun palomiehillä on rankka ja fyysisesti haastava työ, pitkät työpäivät ja paljon raskasta nostamista. Siitä huolimatta, että palomiehet ovat hyväkuntoisia, toistuvat rasitusvammat ovat yleisiä. Koska resursseja on yhä vähemmän ja tarvetta ennaltaehkäisevään työhän entistä enemmän, on käytettävissä olevaa aikaa ja lepoaikaa lyhennetty.

Vanhalla tekniikalla paloletkuja pestiin ja kuivatettiin pitkissä kaukaloissa. Sen jälkeen letkut täytettiin pumppaamalla niihin yli sata litraa vettä, minkä jälkeen ne paineistettiin ja testattiin, ja lopuksi vesi yksinkertaisesti kaadettiin viemäriin. Kaiken lisäksi prosessi oli hidas: vanhalla letkujen huoltomenetelmällä yksi käyttäjä pystyi pesemään, koeponnistamaan ja kuivaamaan noin kymmenen letkua kolmessa tunnissa.”Hose Masterin avulla yksi käyttäjä voi huoltaa noin kaksikymmentä letkua tunnissa”, sanoo Thomas.

Sen jälkeen kun Vallentunan palolaitos investoi Hose Masteriin, on työympäristö parantunut huomattavasti. Suurempi määrä paloletkuja voidaan pestä, paineistaa ja kuivata lyhyemmässä ajassa ja turvallisesti, mikä tarkoittaa sitä, että palomiehet voivat keskittyä muihin tehtäviin ja harjoituksiin. ”Totta kai letkujen huoltaminen on tärkeää, mutta ammattitaitoamme kannattaa käyttää ennen kaikkea ennalta ehkäisevään työhön ja hälytystehtäviin. Hose Master yksinkertaisesti antaa meidän keskittyä tärkeimpään”, sanoo Thomas.